​Professionel solafskærmning ude og inde siden 1946​

Peter Bangs Vej 36 er én blandt flere lokationer, hvorfra studerende fra Københavns Universitet afholder deres eksamener

Bedre indeklima på Københavns Universitet, Peter Bangs Vej, skal løfte de studerendes produktivitet

28. november 2017

Jyllands Markisefabrik A/S monterede medio oktober, den sidste af de i alt 58 udvendige screens på sydfacaden af Københavns Universitet på Peter Bangs Vej 36, Frederiksberg.

De udvendige screens skal fremadrettet være med til at forbedre indeklimaet og dermed øge produktiviteten hos de mange studerende, der hvert år gennemfører eksamener i lokalerne.

”Ved at forbedre et dårligt indeklima, er det muligt at hæve produktiviteten med helt op til 20 procent,” siger Mette Svinth, direktør ved Jyllands Markisefabrik A/S. ”Vores præstation og almene velbefindende bliver påvirket af temperatur og luftkvalitet, så der er virkelig mange fordele at hente”.

De gavnlige effekter ved et godt indeklima er kendt viden og er således blevet dokumenteret i flere rapporter gennem tiden. LO-rapporten ”Arbejdsmiljø set med virksomhedsøkonomiske briller”, påpeger endvidere, at investeringerne ofte vil være tjent hjem igen på under et år. 

Lokalerne på Peter Bangs Vej bliver i dag udelukkende brugt til eksamener. De studerende har tidligere været plaget af solens stråler, der betød høje temperaturer i sommermånederne og ligeledes generende genskin på computerskærmene.

”Vi blev kontaktet af Københavns Universitet tilbage i april måned, da de ønskede at forbedre indeklimaet i eksamenslokalerne”, siger Mads Raagaard Rasmussen, Projektleder ved Zeso Architects. ”Udover at forbedre indeklimaet, var det et krav, at man kunne overstyre solafskærmningen direkte fra de enkelte lokaler, og ikke kun fra et centralt automatikanlæg. I en eksamenssituation fungerer det ikke, at rullegardinerne pludselig kører op eller ned.”

De udvendige rullegardiner, også kaldet screens, bliver som udgangspunkt automatisk styret efter solen og vinden. Det betyder bl.a., at de kører ned lige så snart solen står på og derved holder varmen ude af lokalerne. Man har dog tilsvarende mulighed for at frakoble solfølerne i hvert enkelt lokale, så der ikke opstår forstyrrende situationer.

De udvendige screens er monteret på hele sydfacaden, mens der på de øvrige facader i stedet er monteret i alt 61 blindkassetter. Man bruger blindkassetter de steder, hvor der ikke er behov for solafskærmning for at sikre, at hele bygningen får et ensartet udtryk. Rullegardinerne er ligeledes vindstabile, og de kan derfor benyttes selv ved meget hårde vindbelastninger.

”En anden afgørende faktor for Københavns Universitet var, at tidsplanen blev fuldstændig overholdt. Arbejdet skulle udføres imellem to eksamensperioder, så der var ikke tid til forsinkelser. Vi har tidligere arbejdet sammen med Jyllands Markisefabrik, og de sørgede også denne gang for, at levere et professionelt stykke arbejde til tiden”, siger Mads Raagaard Rasmussen.

Om Københavns Universitet

​​Grundlagt:
 • ​Københavns Universitet blev grundlagt i 1479 af Christian 1. og er Danmarks ældste universitet
 • Antal studerende: 38.615
 • Medarbejdere:
  ​9.763, heraf 5.166 forskere
 • Nobelpriser:
  ​9 nobelpriser er blevet tildelt forskere på universitetet
 • Bygningsareal: 918.247 m2
 • Ranking:
  ​9. bedste universitet i Europa

Kilde: www.ku.dk den 28. november 2017

Kontakt mig

Virksomhed
Navn *
 
Telefonnummer *
 
E-mail
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt
 

Jyllands Markisefabrik A/S | +45 86 22 75 00 ​|​ adm@j-m.dk ​| Salg og service i hele landet |  Følg os på LinkedIn  

ARBEJDSMILJØ

Smiley tildelt af arbejdstilsynet for et godt og sikkert arbejdsmiljø.

GAZELLE 2019

Jyllands Markisefabrik har for 2. gang modtaget den eftertragtede Børsen Gazelle.