​Professionel solafskærmning ude og inde siden 1946​

75 år med solafskærmning

3 september 2021

Den 3. september 2021 kan familievirksomheden, Jyllands Markisefabrik fejre deres 75-års jubilæum. Virksomheden har siden 1946 leveret solafskærmning til både private og erhvervskunder, der bl.a. tæller nogle af de mest markante byggerier som Mærsk AP Huset, Ferring Soundport, Naturkraft, Moesgaard Museum og mange andre.

Den sort/hvide billedvæg er det første man møder, når man træder ind hos Jyllands Markisefabrik. Billederne vidner om en historie, der går helt tilbage til 1946, hvor Svend Just Hansen startede virksomheden som en underafdeling til smedefirmaet Marius Hansen og Søn i Jægergårdsgade.

Tredje generation

Mette Svinth, tredje generation i familievirksomheden, tager smilende et af billederne ned fra væggen, der dog stammer helt tilbage til 1926.

”Det her er min oldefars første indtjente femkrone seddel”, siger Mette Svinth. ”Det var prisen for at besko en lille hest, da han startede sit smedefirma”.

Mette Svinth har siden 2012 været direktør i Jyllands Markisefabrik. Den 1. juli 2015 blev et glidende generationsskifte endelig gennemført, og hun overtog således den sidste del af familievirksomheden. Beslutningen om at overtage virksomheden faldt hende meget naturlig, da Jyllands Markisefabrik altid har været en del af hendes liv.

​”Jeg er rigtig stolt over at være med til at føre Jyllands Markisefabrik videre. Samtidig er det dog også et stort ansvar, da jeg gerne vil sikre en sund og stærk virksomhed fremadrettet”.

Børsen Gazelle

I 2019 fik Jyllands Markisefabrik for 2. gang den eftertragtede Børsen Gazelle – et tydeligt bevis på, at virksomheden forsat er i gode hænder. En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft en positiv vækst og samlet set mindst har fordoblet omsætningen over de fire år.

Mette Svinths forældre, Erik og Hanne Svinth, er begge gået på pension. Det hænder dog stadig ofte, at de kigger forbi virksomheden i Lystrup. Hanne Svinth, datter af den nu afdøde Svend Just Hansen, husker fra sin barndom hvordan markisestellene blev fremstillet i stål på smedeværkstedet i Jægergårdsgade og bagefter monteret med en bomuldsdug. 

Pulverlakeret aluminium og intelligent styring

”Der er jo sket en del inden for solafskærmning, siden Jyllands Markisefabrik startede tilbage i 1946,” siger Mette Svinth.

”I dag er alle stel af pulverlakeret aluminium, og markisedugen af akryl bliver imprægneret, så den både fremstår smudsafvisende og meget modstandsdygtig overfor vejr og vind”.

”I forhold til styring og automatik er der virkelig også sket meget. På erhvervssiden vælger man i dag stort set altid intelligente løsninger, hvor solafskærmningen bliver styret automatisk alt efter vind og vejr. I forhold til privatmarkedet vælger mange i dag at styre deres markise fra mobilen”, siger Mette Svinth. ​

Fejrer dagen i privat regi

Jyllands Markisefabrik fejrer jubilæet i privat regi, hvor medarbejderne med deres partner er inviteret til Festugens Natcabaret med middag på Hermans, Tivoli Friheden

Om Jyllands Markisefabrik

​Jyllands Markisefabrik A/S er en af landets ældste og mest erfarne producenter og leverandører af solafskærmning og mørklægning.

​​God service, kvalitet og godt håndværk kombineret med den nyeste teknologi har gennem alle årene været kendetegnet for virksomheden.

Virksomheden udfører alt fra rådgivning i de tidlige byggefaser til montage samt renovering af solafskærmning og mørklægning på eksisterende bygninger.

Alle løsninger er skræddersyet til hver enkelt bygnings udformning og behov – altid i tæt samarbejde med bygherren og arkitekten.

Tidslinje

​Godt håndværk gennem tre generationer

1946

Smedemester Svend Just Hansen grundlægger Jyllands Markisefabrik.

1981
Hans døtre og svigersønner Hanne og Erik Svinth samt Karin og Erwin Bur Andersen, køber virksomheden.

2012
Hans barnebarn, Mette Svinth, overtager Karin og Erwin Bur Andersens andel af firmaet og bliver direktør på linje med Erik Svinth.

2015

Den 1. juli 2015 går direktør Erik Svinth på pension, og datteren Mette Svinth overtager forældrenes aktier og fortsætter ledelsen af Jyllands Markisefabrik A/S.


Erik Svinth er dog stadig i virksomheden - nu som bestyrelsesformand

Jyllands Markisefabrik A/S | +45 86 22 75 00 ​|​ adm@j-m.dk ​| Salg og service i hele landet |  Følg os på LinkedIn  

ARBEJDSMILJØ

Smiley tildelt af arbejdstilsynet for et godt og sikkert arbejdsmiljø.

GAZELLE 2019

Jyllands Markisefabrik har for 2. gang modtaget den eftertragtede Børsen Gazelle.